Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Ásványok tisztítása, karbantartása

Az ásványaink, kristályaink egyedi rezgéseikkel hatnak ránk, feltöltenek, földelnek, stabilizálnak. 

Hogyan tudnak a nemes köveink gyógyítani?

Minden energia. A testünk, a szerveink, a szellemtestünk, a körülöttünk lévő tárgyak, élőlények, növények is. Ez az energia rezonál, amiben előfordulhatnak hibák, túlzott rezgések, és hiányosság is (negatív érzelmek, félelem, aggodalom, szeretet elleni cselekedet, stb). Ebből keletkezik a betegség. Ásványunk képes ezt a módosult rezgés állapotot javítani a saját energiájából, oly módon, hogy elnyeli, vagy tölti szellemi -, és fizikai testünket. 
Tisztításuk során visszaállíthatjuk a saját energiaállapotát kedvenc kristályunknak. 

Íme a (tapasztalatom szerint) leghatékonyabb módszerek:

Füstölés: Gyújtsunk füstölőt, vagy szárított, kötegelt gyógynövényt, (legjobb a zsálya) és ásványunkat fürdőztessünk meg a füstjében. Bátran segíthetjük vizualizációval is;  
"égjen le minden olyan negatív energia, ami nem tartozik az ásványomhoz, és hozzám!”

Kvarccsoporton: Helyezd szeretett köved, ékszered egy kvarccsoporta, vagy ha van geodád, annak belsejébe  és hagyd pihenni min. 12 órát. 

Hangfürdő: Hangtáladat kongasd meg, a hangrezgésbe "mártsd" bele az ékszeredet, faragványodat. Ha kisebb darabról van szó, én beleteszem a hangtálba és úgy kongatom meg. Szuper hatásos! 

Víz: Gyakorlatilag a legegyszerűbb tisztítási módszer. a legjobb, ha holdvízben, forrásvízben, természetes vízben tisztítasz, ellenben ha nem áll rendelkezésedre ilyesmi, a sima csapvíz is megfelelő. Itt is sokat segíthetsz a vizualizációval; 
„lemosok minden olyan negatív energiát, ami nem tartozik az ásványomhoz, és hozzám!”

Telihold: Az ásványok szeretik a holdfényes fürdőzést. Nem csak tisztításra, de töltésre is alkalmas, sőt, ha felkelő napon még hagyjuk, a nap és hold is egyaránt tölti. VIGYÁZZ!! Tűző napon ne hagyd kint, fakulást, torzulást okozhat! 

Egyéb módszerek:

Gyertyaláng felett: A füstölőhöz hasonlóan a gyertya lángjának fényében tisztítsd meg ékszered, vagy 3x húzd át a láng felett, és vizualizáld, hogy leég minden nem oda illő energia.

Föld: Nemes egyszerűséggel ásd el az ékszered, köved, és hagyd min. 12 órát megpihenni a földben. Csak ne felejtsd el, hogy hova ástad. 

Saját energia: Ha van némi képességed, és tudod melyik az adó-vevő kezed, bátran megtisztíthatod te is meditatív úton. 

 

Ásványok karbantartása: 

A tisztításuk havonta az alap. Tárolásnál figyeljünk, hogy olyan helyen tartsuk, ahol nem éri közvetlenül semmilyen természeti hatás, mint pl.: közvetlen napfény, eső stb.  Portalanítsd puha ronggyal, hogy ne harcolódjon szépséges faragványod felülete. 

Ha ékszerként viseled, minden betegség után, legyen az egy megfázás, vagy egy nagyobb megbetegedés, tisztítani kell! Ékszerként egész más hatások érik köveinket, mint az izzadság, napfény, eső, zipzár, gomb, ruha anyaga, stb., ezért gyorsabban kopnak, fakulnak. Éjszakára pihentesd, biztonságosan tárold! A jó alváshoz inkább marokkövet, kisebb kvarccsoportot használj, amit a párnád, ágyad alá tudsz helyezni. 

 

Keresés